Mini Masterclass Hypotheekindustrie

In een praktische training van een dag word je bijgepraat over de woning- en hypotheekmarkt en krijg je inzicht in risico, pricing en funding op deze markt.

Datum en tijd

Dinsdag 17 maart 2020 van 09.00  – 17.00 uur.

Programma

Dagdeel 1: De Nederlandse woning- en hypotheekmarkt
We behandelen de Nederlandse markt en ontwikkelingen in die markt. We bespreken de diverse aspecten van de woning- en hypotheekmarkt: de spelers, zowel de aanbieders als de distributeurs; de ontwikkeling van de huizenprijzen en de hypotheekrente. Ook leggen we de verschillen uit tussen de modellen van banken versus andere (regie)partijen.

Dagdeel 2: Risicomanagement, pricing en funding
We behandelen in vogelvlucht verschillende soorten risico’s zoals kredietrisico, renterisico, liquiditeitsrisico en operationeel risico. Aan de hand van een casus van een hypotheekbank wordt de relatie gelegd tussen verschillende risico’s in de hypotheekportefeuille, de gevolgen voor de balans en de winst- en verliesrekening van de bank en het hypotheektarief voor de consument.

We bespreken de verschillende vormen van funding die in de hypotheekmarkt worden ingezet, zoals balance sheet funding, securitisaties, covered bonds en hypotheekfondsen. Zowel de technieken van de verschillende vormen van funding als de gevolgen voor de pricing komen aan bod.

Doelgroep
De Mini Masterclass Hypotheekindustrie is bedoeld voor teamleiders, adviseurs, assistenten, projectmedewerkers, acceptanten, maar is ook uitermate geschikt voor ontwikkelaars, analisten, product owners en consultants die werken in de hypotheekindustrie.

Werkvormen

Interactief programma. Aan de hand van casuïstiek en oefeningen uit de dagelijkse praktijk van de hypotheekindustrie, ga je actief aan de slag met de materie.

Kosten

De kosten voor deze eendaagse training bedragen € 995,00 excl. btw. Dit bedrag is inclusief opleidingsmateriaal, koffie, thee en lunch.

VroegboekkortingAls je je minimaal twee maanden voor de start van de opleiding inschrijft, krijg je 10% korting.

Vol = vol: Wees er tijdig bij want het aantal plaatsen is beperkt. 

Inlichtingen

Voor inlichtingen kun je terecht bij Nony Verschoor:
Mail: nverschoor@hypsotech.nl
Telefoon: 06 11 38 41 82

Inschrijving

Je kunt je inschrijven via onze website: https://hypsotech.nl/inschrijfformulier/Maar natuurlijk kun je ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Waarmee kunnen we u helpen?

Heeft u interesse? Wij nemen graag met u contact op om onze diensten toe te lichten.