Mini Masterclass Hypotheekindustrie

In een praktische training van 2 online modules word je bijgepraat over de woning- en hypotheekmarkt en krijg je inzicht in risico, pricing en funding op deze markt. 

Datum en tijd

Donderdag 15 oktober en 5 november 10.00 – 12.00 uur

Woensdag 18 november en 2 december 10.00 – 12.00 uur

Programma

Blok 1: De Nederlandse woning- en hypotheekmarkt
We behandelen de Nederlandse markt en ontwikkelingen in die markt. We bespreken de diverse aspecten van de woning- en hypotheekmarkt: de spelers, zowel de aanbieders als de distributeurs; de ontwikkeling van de huizenprijzen en de hypotheekrente. Ook leggen we de verschillen uit tussen de modellen van banken versus andere (regie)partijen.

Blok 2: Risicomanagement, pricing en funding
We behandelen in vogelvlucht verschillende soorten risico’s zoals kredietrisico, renterisico, liquiditeitsrisico en operationeel risico. Aan de hand van een casus van een hypotheekbank wordt de relatie gelegd tussen verschillende risico’s in de hypotheekportefeuille, de gevolgen voor de balans en de winst- en verliesrekening van de bank en het hypotheektarief voor de consument.

We bespreken de verschillende vormen van funding die in de hypotheekmarkt worden ingezet, zoals balance sheet funding, securitisaties, covered bonds en hypotheekfondsen. Zowel de technieken van de verschillende vormen van funding als de gevolgen voor de pricing komen aan bod.

Doelgroep
De Mini Masterclass Hypotheekindustrie is bedoeld voor teamleiders, adviseurs, assistenten, projectmedewerkers, acceptanten, maar is ook uitermate geschikt voor ontwikkelaars, analisten, product owners en consultants die werken in de hypotheekindustrie.

Werkvormen

Beide blokken bestaan uit 4-6 zelfstudie modules en een online video-conferencing sessie. Een zelfstudie module bestaat uit een instructiefilm van ongeveer 10 minuten waarin de theorie van een bepaald onderwerp wordt behandeld. De cursist kan deze module downloaden en zelfstandig op een door hem of haar gekozen moment volgen.

De sessies via video-conferencing duren elk ongeveer 2 uur met maximaal 10 deelnemers. In deze sessie wordt de stof nader toegelicht en aangevuld. Er is er ook ruimte voor vragen, verdieping en casuïstiek.

Kosten

Opleiding: € 395,00 (excl. BTW)

Staffelkorting: Bij tegelijkertijd inschrijven van meerdere collega’s geldt een staffelkorting.
Vol = vol: Wees er tijdig bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Inlichtingen

Voor inlichtingen kun je terecht bij Paul van Haaren:
Mail: pvhaaren@hypsotech.nl
Telefoon: 06 52 66 64 59

Waarmee kunnen we u helpen?

Heeft u interesse? Wij nemen graag met u contact op om onze diensten toe te lichten.