Mini Masterclass Hypotheekindustrie

In een praktische training van twee blokken word je bijgepraat over de woning- en hypotheekmarkt en krijg je inzicht in risico, pricing en funding op deze markt. 

Datum en tijd

Woensdag 15 en 29 september van 15.00 – 17.00 uur

Donderdag 14 en 28 oktober van 10.00 – 12.00 uur

Programma

Blok 1: De Nederlandse woning- en hypotheekmarkt
We behandelen de Nederlandse markt en ontwikkelingen in die markt. We bespreken de diverse aspecten van de woning- en hypotheekmarkt: de spelers, zowel de aanbieders als de distributeurs; de ontwikkeling van de huizenprijzen en de hypotheekrente. Ook leggen we de verschillen uit tussen de modellen van banken versus andere (regie)partijen.

Dit blok kent de volgende zelfstudiemodules:

  • A. De Nederlandse hypotheekmarkt
  • B. De Nederlandse woningmarkt
  • C. Actoren in de hypotheekmarkt
  • X. Hypotheken in tijden van corona

Blok 2: Inleiding risicomanagement en funding
We behandelen in vogelvlucht het kredietrisico en het renterisico. We leggen de relatie tussen verschillende risico’s in de hypotheekportefeuille en de gevolgen voor het hypotheektarief van de consument. We behandelen de basisbegrippen van funding en de invloed hiervan op het risico dat een geldverstrekker loopt.

Dit blok kent de volgende zelfstudiemodules:

  • A. Inleiding risicomanagement
  • B. Kredietrisico
  • C. Renterisico
  • D. De opbouw van het rentetarief
  • E. Inleiding funding

Doelgroep

De Mini Masterclass Hypotheekindustrie is bedoeld voor teamleiders, adviseurs, assistenten, projectmedewerkers, acceptanten, maar is ook uitermate geschikt voor ontwikkelaars, analisten, product owners en consultants die werken in de hypotheekindustrie.

Werkvormen

Beide blokken bestaan uit een aantal zelfstudiemodules en een online video-conferencing sessie. De zelfstudiemodule bestaat uit een instructiefilm van ongeveer 10 minuten waarin de theorie van een bepaald onderwerp wordt behandeld. De cursist kan deze module via het Learning Management System van Hypsotech zelfstandig volgen op een door hem of haar gekozen moment.

De sessies via video-conferencing duren elk ongeveer 2 uur met maximaal 10 deelnemers. In deze sessie wordt de stof nader toegelicht en aangevuld. Er is er ook ruimte voor vragen, verdieping en casuïstiek.

We raden de deelnemers aan om de zelfstudiemodule voorafgaand aan de onlinesessie te volgen. Onze ervaring leert dat het rendement van de opleiding dan groter is.

Kosten

Opleiding: 495,00 (excl. btw)

Staffelkorting: Bij tegelijkertijd inschrijven van meerdere collega’s geldt een staffelkorting.
Vol = vol: Wees er tijdig bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Inlichtingen

Voor inlichtingen kun je terecht bij Paul van Haaren:
Mail: pvhaaren@hypsotech.nl
Telefoon: 06 52 66 64 59

Waarmee kunnen we u helpen?

Heeft u interesse? Wij nemen graag met u contact op om onze diensten toe te lichten.