Actualiteit 2021: marktonwikkelingen en funding

In een praktische opleiding van twee blokken word je helemaal bijgepraat over de over de laatste stand van woning- en hypotheekmarkt. Wat zijn de thema’s van dit en volgend jaar? Waar zijn de spelers in de markt mee bezig? Daarnaast vullen we jouw kennis op het gebied van fundingsinstrumenten aan, zoals het hoe en waarom van hypotheekfondsen. Deze online opleiding is met name bedoeld voor professionals die eerder bij ons de Masterclass Hypotheekindustrie hebben gevolgd. Maar met voldoende ervaring in hypotheken ben je uiteraard ook van harte welkom.

Datum en tijd

22 en 29 juni 2021 van 10.00-12.00 uur

Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Programma

Blok 1: Actualiteiten in de hypotheekindustrie
We behandelen de laatste trends en ontwikkelingen in Nederlandse markt. We bespreken de diverse aspecten van de woning- en hypotheekmarkt: de spelers, zowel de aanbieders als de distributeurs; de ontwikkeling van de huizenprijzen en de hypotheekrente. Ook leggen we de verschillen uit tussen de modellen van banken versus andere (regie)partijen.

Dit blok kent de volgende zelfstudiemodules:

 • De hypotheekmarkt tijdens en na corona
 • Toekomstige fiscaliteit rond de eigen woning
 • Regiepartijen
 • Rol en zin van de hypotheekadviseur

  Blok 2: Bancaire funding versus hypotheekfondsen
  We behandelen in vogelvlucht nog een keer de reeds bekende vormen van funding. Vervolgens zoomen we in op de werking van hypotheekfondsen en leggen de verschillen en overeenkomsten met de reeds langer bestaande vormen van hypotheekfunding aan je uit.

  Dit blok kent de volgende zelfstudiemodules:

  • Bankbalans
  • Securitisatie
  • Covered bond
  • Hypotheekfondsen

  Doelgroep

  Deze opleiding met name bedoeld voor mensen die al eens de (Mini) Masterclass Hypotheekindustrie hebben gedaan. Je krijgt een actualisatie van je marktkennis, en we spijkeren je kennis bij op gebied van hypotheekfunding.

  Werkvorm

  Beide blokken bestaan uit een aantal zelfstudiemodules en een afsluitende online video-conferencing sessie. De zelfstudie bestaat uit een aantal instructiefilms van ongeveer 10 minuten waarin de theorie van een bepaald onderwerp wordt behandeld. De cursist kan deze module via het Learning Management System van Hypsotech zelfstandig volgen op een door hem of haar gekozen moment.

  De sessies via video-conferencing duren elk ongeveer 2 uur met maximaal 10 deelnemers. In deze sessie wordt de stof nader toegelicht en aangevuld. Er is er ook ruimte voor vragen, verdieping en casuïstiek.

  We raden de deelnemers aan om de zelfstudiemodule voorafgaand aan de onlinesessie te volgen. Onze ervaring leert dat het rendement van de opleiding dan groter is.

  Kosten

  De prijs voor deze opleiding bedraagt € 495,00 per persoon, excl. BTW.
  Staffelkorting: bij tegelijkertijd inschrijven van meerdere collega’s hanteren wij een staffelkorting.
  Neem hierover contact met ons op, of voor een in-huis variant.

  Inlichtingen

  Voor inlichtingen kun je terecht bij Paul van Haaren:
  Mail: pvhaaren@hypsotech.nl
  Telefoon: 06 52 66 64 59

  Waarmee kunnen we u helpen?

  Heeft u interesse? Wij nemen graag met u contact op om onze diensten toe te lichten.