Nibudonderzoek

Verduurzamen? Huiseigenaren wachten op de overheid

Begint dit jaar heeft Hypsotech het Nibud ondersteund bij het uitvoeren van een consumentenonderzoek naar

de drempels bij het verduurzamen van een bestaande koopwoning. In de markt zien we veel initiatieven voor ondersteuning bij het verduurzamen op het moment van de aankoop van een woning. In dit onderzoek zijn we juist op zoek gegaan naar consumenten die al een koopwoning hebben en geen verhuisplannen. We hebben hen gevraagd: waarom verduurzaamt u de woning niet?

In het onderzoek hebben we verschillende aspecten onder de loep genomen, zoals de financiering, de terugverdientijd, sociale druk en het comfort van de woning. Door deze aspecten steeds in verschillende samenstellingen te laten scoren is een beeld ontstaan over wat de consument belangrijk vindt.

Er zijn veel conclusies uit het onderzoek te trekken. Zo is het voor veel mensen nog een ‘ver-van-mijn-bedshow’, al is het alleen maar omdat men het energielabel van de woning niet kent. Een andere belangrijke reden is dat men wil wachten op wat er gaat gebeuren. Gaat de overheid maatregelen nemen, zoals subisidies verstrekken? Gaat de techniek verbeteren en is een investering van nu weggegooid geld?

Het onderzoek biedt meerdere aanknopingspunten voor hypotheek- en consumptief kredietverstrekkers. Belangrijkste uitgangspunt daarbij is: kom niet meteen met een financieringsaanbod! Wat dan wel? Dat vertellen we graag persoonlijk, zodat we kunnen inzoomen op je bestaande hypotheekpropositie en kunnen aanhaken bij jouw specifieke situatie.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jeroen Dekkers, tel. 06 2454 2442 of mail jdekkers@hypsotech.nl.