Even voorstellen: Hessel Jan Knapen

Dit jaar ben ik 25 jaar actief in het hypothekendomein. Vers van de universiteit ben ik als trainee terechtgekomen in

automateriseringstrajecten van hypotheekverwerking, om daar vervolgens met grote interesse in werkzaam te blijven. Sinds 2007 doe ik dat als partner van Hypsotech.

In mijn loopbaan heb ik aan veel mooie projecten mee mogen werken, vaak in de rol van project- of implementatiemanager, meestal verantwoordelijk voor alles wat met functionaliteit en processen te maken heeft. Ik ben dan de schakel tussen business en IT, wat heel goed past bij mijn profiel van bruggenbouwer. Op dit moment doe ik dat in een complex realisatie- en veranderproject bij Syntrus Achmea.

Naast deze projectactiviteiten ben ik trainer in onze opleidingen of facilitator van interactieve kennissessies bij onze klanten. Ook heb ik diverse onderzoeken in opdracht van klanten of op initiatief van Hypsotech uitgevoerd. Als gecertificeerd product owner coach ik andere product owners.

In mijn vrije tijd trek ik graag op mijn racefiets de omgeving in. Ik vind het elke keer weer een mooie ervaring dat je door inspanning te leveren juist weer nieuwe energie opdoet. Als een project goed loopt heb ik dezelfde ervaring en ik zie dat ook in het team. Dit soort ervaringen maakt mijn werk extra leuk.

Wil je een verandertraject tot een goed einde brengen, of gewoon ervaringen over dit soort trajecten uitwisselen? Neem dan contact met me op. Dat kan natuurlijk ook als je gewoon lekker een stukje met me mee wilt fietsen in de mooie omgeving van Amersfoort.


Hessel Jan Knapen
,  bel 06 5264 9244 of mail hjknapen@hypsotech.nl