Even voorstellen: Ellen Simons

Vanaf 2013 ben ik actief in het hypothekendomein. Bij verschillende opdrachten, zoals bij WestlandUtrecht Bank en Achmea,

werkte ik al samen met mijn huidige collega-partners van Hypsotech. Sinds 2018 ben ik partner.

Mijn bancaire ervaring heb ik in eerste instantie opgebouwd bij ABN AMRO. Met name in rollen op het snijvlak van services/operations en ICT. Als manager implementatie en clientservice heb kik leiding gegeven aan programma’s rond centraliseren en offshore brengen van diensten. Na 18 jaar ABN AMRO was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik bij Accenture aan de slag gegaan als senior executive, verantwoordelijk voor de Business Proces Outsourcing Praktijk. Daar heb ik veel expertise kunnen opbouwen rondom sourcing. Vanaf 2009 ik meerdere overeenkomsten van Accenture’s bancaire klanten onderhandeld.

Na een leerzame tijd bij Accenture ben ik overgestapt naar het zzp-schap. Mijn brede ervaring met sourcing en servicing, in combatie met operations en ICT, bleken goed aan te sluiten in de hypotheekindustrie. Ik heb dan ook veel mooie opdrachten in deze sector mogen vervullen.

Wat ik opvallend vind in het hypothekendomein, is dat diensten worden uitbesteed, maar dat er weinig onderzoek naar wordt gedaan. Werkt het? Waar zijn verbeteringen mogelijk? Dit was aanleiding om in 2017 het Hypsotech brancheonderzoek uit te voeren. Dit bleek een succes. Met trots kan ik vervolg aankondigen “Van marktontwikkeling naar product backlog: de praktisch invulling van strategische keuzes”.

Wat kan ik voor jou betekenen? Mijn kennis en ervaring liggen op het gebied van in- en outsourcing en contracteren, zowel als onderdeel van portefeuille-overnames als operationele uitbesteding. Daarnaast ben ik ook ervaren in het inrichten van processen of het doorontwikkelen van producten (om aan contractuele verplichtingen te kunnen voldoen). Dit laatste ook in een product owner rol.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan, de vrijheid in. Voor een rondje golf kun je me altijd bellen. Als het even kan ga ik de bergen in voor een wandeling of een skitocht. En als ik daar niet te vinden ben, zit ik vast en zeker op het water. reis en wandel ik graag. Een wandeling door en genieten van de natuur geeft mij ruimte en inspiratie voor nieuwe ideeën.

Zin om eens nader kennis te maken of door te praten over een van bovenstaande onderwerpen?  Ik kom graag op de koffie. Ellen Simons,tel. 06 5390 6975 of mail:  esimons@hypsotech.nl.